Termostaterne

Kolind Fjernvarmeværk


Økonomien afhænger af hvor godt du udnytter fjernvarmevandet! 

Det er utrolig nemt at have fjernvarme. Du skal ikke tænke på om olietanken er ved at være tom, om træet i brændeskuret er for vådt eller om forbruget på dine el-radiatorer nu er ved at løbe løbsk. Men selv om fjernvarme er en super enkel opvarmningskilde for forbrugeren, er der alligevel en masse simple forholdsregler du bør tage. Vi har samlet 6 gode råd, som optimerer din udnyttelse af varmen. Et af dem er...

Termostaterne


Det er termostaterne, der regulerer varmen i de enkelte rum. De er forsynet med en føler i håndtaget eller en fjernføler placeret på væggen eller under radiatoren.

 

Termostaten/føleren skal sidde frit og må ikke dækkes til af gardiner, møbler eller lignende.

 

Termostaterne regulerer, at der altid er den ønskede temperatur i rummet. Hvis det er koldt udenfor, sørger de altså helt automatisk for, at der bliver skruet op for varmen i radiatorerne.

 

Omvendt lukker termostaterne også ned for varmen, hvis der tilføres varme andre steder fra - f.eks. fra mennesker i rummet, tændte stearinlys, og når solen skinner ind ad vinduerne.

 

Hvis du synes, radiatorerne er koldere, end de plejer at være, så prøv at kontrollere temperaturen i rummet med et termometer


Farvet fjernvarmevand...

Regnskab

For at spore utætheder i varmtvands-beholdere er der tilsat et uskadeligt farvestof, der farver vandet grønt.


Bliver vandet i den varme hane eller brusevandet grønt, skyldes det at man har en utæt varmevandsbeholder. Kontakt, hurtigst muligt, en VVS-installatør for at få udskiftet beholderen.

Kolind Fjernvarmeværk a.m.b.a.

Nyhåbsvej 7, 8560 Kolind