Oliefyr

Kolind Fjernvarmeværk

Fra oliefyr til fjernvarme?


Overvejer du at skifte oliefyret ud?


Det er næsten helt sikkert at du kan spare penge ved at gå fra olie til fjernvarme. Besparelsen afhænger af dit forbrug og din boligs størrelse. Hvis det på nogen måde har interesse at blive tilsluttet fjernvarme, vil jeg hellere end gerne mødes med dig, så jeg kan forklare nærmere om priser, fordelene ved at være på fjernvarme og ikke mindst regne lidt på hvordan det vil se ud for din bolig.


I så fald er du særdeles velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak på telefon 86391920

Fjernvarme er billigt - og godt for miljøet*


Vidste du at næsten to tredjedele af de danske husstande har fjernvarme? Der er i Danmark ca. 3,2 mio. fjernvarmeforbrugere - og det er der naturligvis en god grund til. Ved at brugerne går sammen i fjernvarmeværker opstår der mange fordele. Fællesskabet sikrer at vi  bruger den nyeste teknologi, der udnytter ressourcerne bedst muligt, beskytter klimaet og forebygger forurening. Dermed er de med til at sikre, at vi udnytter energien effektivt.


Hvert oliefyret hus, der vælger fjernvarme, sparer omgivelserne for 5,7 tons CO2 om året.


Hvis fjernvarmen ikke var blevet udbygget siden 1990, ville Danmarks CO2-udledning være hele 33 % højere i dag.

 

* Kilde: fjernvarme.info og FIF-Marketing

Og der er penge at spare


Forudsigelserne lyder på stigende priser på fossile brændsler, og blandt andet olieprisen ligger vedvarende på et meget højt niveau. Et niveau som kun har udsigt til at blive højere.


I Kolind har vi et veldrevet fjernvarmeværk, der er baseret på halm fra de lokale landmænd. Det betyder høj leveringssikkerhed og mindre følsomhed overfor prisudsving på f.eks. olie på de store internationale markeder. Det er derfor både nu – og forventeligt også i fremtiden – økonomisk fordelagtigt at være på fjernvarme i Kolind.


For at illustrere forskellen på et oliefyr og fjernvarme har Energistyrelsen defineret en standardbolig på 130 kvm, som de gennemsnitligt anslår til at have et forbrug på 18,1 MWh pr. år. Varmeomkostningen til denne bolig vil med henholdsvis olie og fjernvarme i Kolind være følgende:


  • Olie: ca. 26,650,- kr. pr. år


  • Fjernvarme: ca. 15.650,- kr. pr. år (beregnet ud fra Kolind Fjernvarmeværks gældende takster og bidragssatser)


Det betyder at den pågældende bolig vil spare mere end 10.000,- kr. årligt ved at være på fjernvarme i Kolind.


Beregningerne afhænger meget af boligens størrelse og det nuværende energiforbrug - men for en typisk bolig i Kolind med oliefyr eller elvarme er meget realistisk med en årlig besparelse på mellem 5-10.000,- kr.  Så kontakt os vedrørende netop din bolig, så udarbejder vi gerne et økonomisk overblik, som vi kan gennemgå sammen.


Farvet fjernvarmevand...

Regnskab

For at spore utætheder i varmtvands-beholdere er der tilsat et uskadeligt farvestof, der farver vandet grønt.


Bliver vandet i den varme hane eller brusevandet grønt, skyldes det at man har en utæt varmevandsbeholder. Kontakt, hurtigst muligt, en VVS-installatør for at få udskiftet beholderen.

Kolind Fjernvarmeværk a.m.b.a.

Nyhåbsvej 7, 8560 Kolind